Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@16:07:25 GMT

آزار کودکان و ضررهای بزرگ‌سالی

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۷۹۳۷

آزار کودکان و ضررهای بزرگ‌سالی

ایسنا/لرستان یک مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که تحقیر و مخصوصاً آزار کودکان در مقابل دیگران گاه منتهی به ضررهای بزرگی در سنین بالا می‌شود، گفت: کودکان را با عزت نفس بار بیاورید، از هفت سالگی به بعد باید مراقبت بیشتری از نوجوانان به‌عمل آید زیرا او ساعاتی را از خانواده دور می‌شود.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر جمیاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که پدر و مادر اساسی‌ترین نقش را در تربیت فرزندان خود دارند، اظهار کرد: سعادت و شقاوت فرزندان در آینده همه بستگی به نوع تربیت پدر و مادر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خداوند متعال در آیه ۱۴ سوره لقمان فرموده است: «و انسان را  درباره پدر و مادرش سفارش کردیم مادرش به او باردار شد سستی بر روی سستی و از شیر باز گرفتنش در دو سال است آری به او سفارش کردیم که شُکرگزار من و پدر و مادرت باش که بازگشت همه به سوی من است».

جمیاری با اشاره به این‌که تربیت خوب فرزند ثواب‌های عظیمی دارد، عنوان کرد: والدین باید سختی‌ها و مجاهدت‌های زیادی انجام دهند تا فرزندان به سعادت برسند، چراکه آنان در ابعاد مختلف تربیتی از قبیل جسمان، روانی، رفتاری و دینی نقش‌آفرین هستند.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش اثرگذار محبت در سعادت فرزندان به شرط رعایت اعتدال در آن، تصریح کرد: همچنین رعایت عدالت در محبت به فرزندان مسأله مهمی است، کمااین‌که اقتدار والدین نیز باید همراه با محبت باشد تا برنامه‌های تربیتی آن‌ها مورد مسامحه قرار نگیرد و الا اگر اقتدار نباشد فرزندان نافرمانی می‌کنند، پیامبراکرم(ص) در این رابطه فرمود: «خدایا به تو پناه می‌برم از فرزندی که خدایم باشد!» یعنی فرزند به والدین امر و نهی کند.

وی بیان کرد: در برخورد تنبیهی با فرزند باید ترتیب رعایت شود بدین صورت که رد صورت تخلف فرزند، ابتدا با قهر والدین و در صورت عدم تأثیر استفاده از حالات چهره و نگاه‌های تند به فرزند و در مرحله بعد تذکر در خلوت سپس محروم کردن از مزایایی مثل تفریح و پول تو جیبی بعد از آن وادار کردن به کارهای خدماتی منزل و در آخر تنبیه بدنی که نباید باعث سرخ و کبود شدن بدن شود. اگرچه در زندگی ائمه‌اطهار(ع) دیده نشده که فرزندانش‌شان را تنبیه کرده باشند.

جمیاری با اشاره به این‌که در هفت سال اول به‌جز بازی نباید برنامه آموزشی از کودک انتظار داشت، افزود: امام کاظم(ع) فرمود: «مستحب است فرزند در کودکی به بازی و جست و خیز بپردازد تا در بزرگسالی حلیم گردد».

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که خوب است والدین با کودکان بازی کنند، اظهارکرد: امام علی(ع) در این رابطه فرموده‌اند: «هرکه فرزندی دارد با او کودکی کند»، البته فضای منزل نیز باید امن باشد و الا تربیت با مشکل روبه‌رو می‌شود، پس اگر زوجین با هم درگیری دارند دور از فرزندان باشد.

وی با اشاره به این‌که تحقیر فرزندان و سرزنش آن‌ها در حضور دیگران مخصوصاً آزار کودکان گاه منتهی به ضررهای بزرگی در سنین بالا می‌شود، افزود: کودکان را با عزت نفس بار بیاورید، از هفت سالگی به بعد باید مراقبت بیشتری از نوجوانان به‌عمل آید زیرا او ساعاتی را از خانواده دور می‌شود.

جمیاری ادامه داد: امام علی(ع) فرمود: «دو تا هفت سال از او مراقبت نما» کمااین‌که وادار کردن نوجوان به نماز از مهم‌ترین برنامه تربیتی والدین است به‌قدری این مسأله مهم است که پیامبر رحمت(ص) فرمود: «اگر نوجوان بعد از ۷ یا ۹ سالگی به هیچ‌وجه حاضر به نماز خواندن نشد او را با تنبیه وادار کنید تا نماز بخواند»، آن‌قدر که در نماز فوائد است که در این مورد زور و اجبار بلامانع است البته تنبیهی که به آسیب بدنی و روحی منجر نگردد.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که نام‌گذاری نیکو، قربانی کردن، تعلیم قرآن‌کریم، یاد دادن آداب نیکو، کمک به ازدواج فرزندا و تأکید بر نماز خواندن فرزندان ازجمله حقوق فرزندان بر والدین است، عنوان کرد: رسول خدا(ص) فرمود: «کسی‌که خداوند سبحان به او چهار پسر بدهد و نام مرا بر یکی از آن‌ها نگذارد، بر من ظلم کرده است».

وی افزود: امام کاظم(ع) فرمودند: «فقر در خانه‌ای که اسم فرزندان، محمد، احمد، علی، حسن، حسین، جعفر، طالب، عبدالله و یا فاطمه باشد، وارد نمی‌گردد» و نیز رسول خدا(ص) فرمود: «فرزند بر پدر حقوقی دارد و پدر نیز بر فرزند حقوقی دارد، اما حق پدر بر فرزند آن است که در هر چیزی به‌جز معصیت، مطیع پدر باشد و حقوق فرزند بر پدر آن است که برای فرزندش نام نیکو بگذارد و ادب نیکو به او بیاموزد و قرآن‌کریم را به او تعلیم نماید».

جمیاری ادامه داد: رسول خدا(ص) فرمود: «اگر فرزند خواستار ازدواج باشد و پدر توانایی مخارج ازدواج او را دارد ولی امتناع کند و فرزند مجردش به معصیت و گناه آلوده شود، معصیت او را در نامه اعمال پدرش می‌نویسند»، همچنین فرمود: «در هفت سالگی فرزند را به خواندن نماز تمرین دهید و در ده سالگی در صورت نماز نخواندن، بر آنان سخت گرفته شود و حتی آنان را با زدن هم شده به نماز وادار کنید».

این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: رسول خدا(ص) همچنین فرمود: «کسی‌که فرزندش را ببوسد، یک حسنه دارد و اگر او را خوشحال کند، روز قیامت خدا او را خوشحال می‌کند و کسی‌که به فرزندش قرآن بیاموزد، روز قیامت پدر و مادر کودک را ندا نموده و دو حله بهشتی از نور، بر تن آنان می‌نمایند که از نورش صورت اهل محشر روشن می‌شود» و نیز فرمود: «کسی‌که خدا به او دختری بدهد و او را اذیت نکند و او را کوچک نشمارد و فرزندان پسر را بر او ترجیح ندهد، خدا به‌خاطر همین دختر، او را به بهشت می‌برد».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كودك آزاري مدرس حوزه و دانشگاه رسول خدا ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه ماهانه دریافتی ایتام و فرزندان محسنین به ۲۰ میلیون ریال رسید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ صالحی گفت: دریافتی فرزندان مشمول طرح محسنین هم ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال در ماه است.

وی افزود: با مشارکت و همدلی خیرین زنجانی، کمیته امداد استان زنجان رتبه نخست کشوری را در نگهداشت حامیان دارد.

صالحی بابیان اینکه در حال حاضر قریب به چهار هزار و ۹۰۰ یتیم تحت حمایت کمیته امداد استان زنجان هستند، ادامه داد: این تعداد فرزند در قالب طرح اکرام ایتام و محسنین از حمایت‌های کمیته امداد برخوردارند.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان از همکاری ۳۶ هزار و ۴۸۰ حامی با این نهاد خبر داد و گفت: قریب به چهار هزار نفر از این حامیان در ماه رمضان جذب شدند.


وی با بیان اینکه خیرین با هر مبلغی می‌توانند در طرح اکرام ایتام و محسنین مشارکت کنند، افزود: خیران نیک اندیش زنجانی می‌توانند از طریق ارسال عدد یک به سرشماره ۳۰۰۰۳۳۳۳۲۴ و یا مراجعه به سایت Ekram.emdad.ir حمایت مادی و معنوی فرزندان ایتام و محسنین را عهده دار شوند.

دیگر خبرها

  • بحران کاریزما در پرسپولیس؟ | اتفاق آـزار دهنده در بازی با سپاهان
  • سرانه ماهانه دریافتی ایتام و فرزندان محسنین به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • خون کودکان فلسطینی به ثمر نشسته است
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در این شهر درگذشت + عکس | او در چه سالی بازنشسته شده بود؟
  • ۲۰ هزار سهمیه استخدامی آموزش و پرورش سهم ایثارگران است