Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ،حجت‌الاسلام علی اصغر آیتی: برخی از والدین به جهت دلسوزی برای فرزندانشان مانع روزه گرفتن آنها در ماه مبارک رمضان می‌شوند که این راهکار مناسبی نیست، راهکار کلی و مناسب این است که اعمال عبادی فرزندان دغدغه پدر و مادر باشد و فرزندانشان را قبل از رسیدن به سن تکلیف با این فضا آشنا کنند که بعد از رسیدن به سن انجام تکالیف شرعی به یک باره دچار سختی نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درخصوص تدابیری که والدین باید برای روزه گرفتن فرزندانشان اتخاذ کنند گفت: پدر و مادرها برای اینکه روزه‌داری به فرزندان فشار نیاورد بهتر است خوراکی‌هایی را در وعده‌های سحر و افطار آنها قرار دهند که دارای ارزش غذایی بالا و مقوی هستند و بهتر است که در طول روز استراحت کنند و شب‌ها بیدار باشند تا ضعف ناشی از گرسنگی به آنان فشار وارد نکند.

آیتی افزود: اگر فرزند توان روزه گرفتن ندارد بنابر فرمایش حضرت امام والدین می‌توانند او را به مسافرت ببرند و باز گردانند تا دلیل شرعی داشته باشد و بستری برای عادت به روزه خواری نشود.

وی ادامه داد: اینکه فرزندان بلافاصله در سن تکلیف بخواهند به انجام نماز و روزه بپردازند ممکن است باعث اذیت و دوری آنان از این فضا شود، باید دید که آیا پدر و مادر در این خصوص تمهیدات و مقدماتی پیش از رسیدن به سن تکلیف فرزندشان انجام داده‌اند یا خیر!

آیتی اظهار کرد: والدین بایستی فرزندان خود را از خردسالی با اعمال عبادی آشنا کنند و آنها را در فضایی قرار دهند که حالات عبادی پدر و مادر را ببینند و بیاموزند، همچنین آنان را به مکان‌های مذهبی و مساجد ببرند. این اقدامات به موقع موجب تشویق و علاقه‌مندی فرزندان به انجام تکالیف شرعی می‌شود.

وی عنوان کرد: والدین اگر در مطرح کردن مسائل شرعی برای فرزندانشان از بعد معرفتی و باب انگیزشی اقدام کنند، موجب می‌شود که فرزندان بعد از رسیدن به سن تکلیف این اعمال را نه از روی عادت و اجبار بلکه با آگاهی، شناخت و علاقه انجام دهند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نماز روزه زندگی تربیت رسیدن به سن سن تکلیف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است، گفت: مادر در دوران بارداری باید به دوری از استرس و داشتن آرامش توجه داشته باشد و فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد از جمله مواردی است که بر تقویت هوش و توانمندی‌های او تاثیرگذار است.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به عوامل مؤثر بر هوش کودکان اظهار کرد: عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است که بخشی از این عوامل به دوران نوزادی و بخش دیگری به دوران بارداری مادر مربوط می‌شود.

وی افزود: مادر در دوران بارداری باید به داشتن تغذیه مناسب و دوری از استرس، اضطراب و داشتن آرامش توجه بیشتری داشته باشد، چراکه موارد بیان شده بر رشد و نمو کودک تأثیر بسیاری دارد، همچنین یک مادر باردار باید از مواد سمی، آلاینده‌ها و داروهایی که بر مغز کودک تأثیرگذار است دوری کند تا نوزاد متولد شده از مغز سالم برخوردار و بهره هوشی خوبی داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران تصریح کرد: در دوران بارداری، مادر باید به خواب کافی خود اهمیت دهد و در صورتی که بارداری او دارای مشکلاتی است، به دنبال درمان باشد، همچنین ابتلای مادر به مشکلاتی از جمله آلرژی و حساسیت‌های خاص می‌تواند بر مغز کودک تأثیر داشته باشد.

صفری ادامه داد: با توجه به اینکه دوران نوزادی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می‌رود، فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد که همان شیر مادر است و استفاده مکمل‌ها با دستور پزشک از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نوزاد باید خواب کافی داشته باشد و در صورتی که موانعی بر سر داشتن خواب کافی و باکیفیت کودک وجود دارد، والدین باید نسبت به رفع آن اقدام کنند، گفت: والدین باید به صورت مداوم با کودک بازی کنند، چراکه انواع بازی‌های مختلف منجر به افزایش توانمندی کودکان خواهد شد.

توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد تقویت کنید

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه پخش شدن و شنیدن آهنگ‌های ساده و دارای کلام تأثیر مؤثری بر رشد هوشی کودک خواهد داشت و از جمله این آهنگ‌ها می‌توان به آهنگ‌های ساده کودکانه اشاره کرد، اضافه کرد: نوزاد در مراحل ابتدایی، یادگیری را از طریق آواها و ریتم تشخیص می‌دهد و از همین رو به آهنگ‌ها واکنش خوبی نشان می‌دهد.

صفری با بیان اینکه هنگامی که نوزاد مراحل رشد خود را طی می‌کند، توصیه می‌شود که والدین تمرین آواز و همخوانی با او داشته باشد، افزود: والدین باید با کلمات ساده صحبت کردن با نوزاد را آغاز کنند و سپس به سمت استفاده از کلمات پیچیده پیش بروند تا توانمندی‌های کلامی نوزاد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تهیه کردن اسباب بازی‌های مناسب سن از دوران نوزادی تا بزرگسالی از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود و منجر به رشد هوشی نوزاد می‌شود، تصریح کرد: لمس کردن و ماساژ بدن نوزاد منجر به افزایش توانمندی‌های حسی حرکتی او خواهد شد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه توصیه می‌شود که والدین توانمندی‌های کودک را مبتنی بر حافظه او بسیار بالا نبرند و بیشتر توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد خود تقویت کنند، ادامه داد: والدین باید توجه داشته باشند که مهمترین توصیه برای رشد هوشی مناسب کودکان، پرهیز از استفاده وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند از جمله تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ است.

صفری خاطرنشان کرد: برای نوزادان زیر دو سال مدت زمان استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند برابر با صفر و برای کودکان دو تا پنج سال حداکثر زمان توصیه شده یک ساعت است که والدین باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

کد خبر 750567

دیگر خبرها

  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • والدین دارای نوآموز بخوانند
  • کارگاه یک روزه جوانی جمعیت برگزار می شود
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • امدادرسانی به خدمه سکوی متحرک در آب‌های عسلویه انجام شد
  • امام جمعه اهواز: والدین باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است