Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام اسدی نسب گفت: نماز بهترین الگوی ارتباط با پروردگار می باشد. خالق، معبود و مبدا همه ما خداوند متعال است. ارتباط با خداوند به ما انرژی می دهد و ما را به کمال می رساند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همیشه و در همه حال از اقامه نمازبه عنوان یک وظیفه و رفتار دینی یاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک واجب الهی که خداوند در پنج وعده روزانه برای هر انسان مقرر فرموده است و با اهمیت ترین و مهم ترین اثرات آن دریافت رحمت بیکران خداوند و تقرب به اوست. این فریضه واجب که از سوی خداوند بر انسان واجب شده است تاثیر بسیار زیادی بر تکامل فردی و اجتماعی و رشد او دارد. جالب اینجاست که امروزه با پیشرفته دانش بشری، تحقیقات و بررسی ها نشان داده اند که رابطه ای بین نماز  و سلامتی وجود داردلذا در این خصوص با حجت الاسلام «محمدعلی اسدی نسب»، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

 

فلسفه و حکمت نماز در دین مبین اسلام چیست؟

فلسفه ارتباط با خداوند کاملا روشن است. نماز بهترین الگوی ارتباط با پروردگار می باشد. خالق، معبود و مبدا همه ما خداوند متعال است. ارتباط با خداوند به ما انرژی می دهد و ما را به کمال می رساند لذا همه شادابی ها، علم، دانش، ربوبیت، رحمانیت، مهربانیت و منزه بودن خداوند از همه عیوب و نقص ها در نماز تجلی دارد. در واقع فلسفه نماز فلسفه ارتباط با پروردگار است.

 

چرا باید نماز بخوانیم؟ آیا نمی شود خداوند را به گونه دیگری غیر از نماز عبادت کرد؟

این سوال برای افرادی پیش می آید که فکر می کنند آثار و برکات نماز عاید پروردگار می شود. سوال می کنند اصلا چرا خداوند از ما خواسته نماز بخوانیم؟ در حالی که پروردگار از ما نماز نمی خواهد بلکه کمال می خواهد، چون خداوند همه اسماء حسنا را دارد که یکی از این اسماء حسنا این است که همیشه خوبی و سعادت بندگان خود را می خواهد. بر همین اساس به دنبال رساندن بندگان اش به کمال است، برای رسیدن بندگانش به کمال برنامه های مختلفی تدوین و تنظیم کرده است که یکی از آنها نماز می باشد. حالا پرسیدن این سوال که چرا خداوند از ما نماز خواسته مانند این است که بگوییم چرا خداوند می خواهد ما به کمال برسیم این در حالی است که اگر پروردگار نخواهد، باید سوال کنیم، اگر خداوند برنامه نداشته باشد باید سوال کنیم؛ بنابراین لطف، هدایت و راهنمایی جزو صفات پروردگار است.

 

علل نمازگریزی جوانان و نوجوانان و کمرنگ شدن این فریضه الهی در جامعه چیست؟

این مسئله دلایل متعددی دارد که یکی از آنها بحث فضای مجازی است که متاسفانه هم اعتقادات جوانان را کمرنگ کرده و هم آسیب های اخلاقی و رفتاری زیادی را متوجه آنها کرده است؛ در واقع علیرغم تمامی محاسن و مزایای آن یک سری دغدغه و نگرانی هایی هم تحمیل خانواده ها کرده است. بسیاری از والدین فرصت، امکان و یا توان کافی برای شناخت دقیق این فضا و کاربردهای آن را به دست نیاورده اند؛ این در حالی است که والدین باید نسبت به باورهای دینی و اعتقادی، اخلاقی و رفتاری فرزندان خود اهتمام ویژه ای داشته باشند و در این زمینه هزینه کنند. در بسیاری از کشورها که مسلمانان در اقلیت قرار دارند، والدین برای آموزش مسایل دینی و اعتقادی فرزندانشان هزینه های زیادی می کنند و اساتید خصوصی به منزل دعوت می کنند. دین را باید آموزش داد. برای آموزش آن هم باید هزینه کرد؛ اینکه دانش آموزان فقط برای کسب نمره در مدرسه تلاش کنند، این فایده ای ندارد.

 

دیگر اینکه پدر و مادرها خودشان باید عامل باشند که نیستند. همچنین مراکز آموزشی ما باید از لحاظ علمی و تربیتی مناسب باشند که متاسفانه اینها هم مناسب نیستند. بسیاری از مراکز آموزشی ما فقط به دنبال آموزش زبان انگلیسی می باشند و خانواده ها هم به دنبال آشنا کردن فرزندان شان با فرهنگ غرب و بیگانه هستند ولی درستش این است که در کنار این زبان فرزندان خود را به یادگیری زبان عربی و قرآن کریم هم ترغیب کنند که متاسفانه والدین در این زمینه کوتاهی می کنند. علاوه بر این مشکلات، فرزندان تحت تاثیر سایر مشکلات و بحران های خانواده نیز قرار دارند. صدا و سیما هم برنامه های مناسب و ویژه ای برای کودکان در این زمینه ندارد.

 

چرا امروزه والدین تا این اندازه نسبت به مسایل کودکان از جمله مسایل دینی و اعتقادی آنها بی اهمیت شده اند؟

عرض کردم بحث فضای مجازی به یکی از مهمترین مشکلات ما در سال های اخیر تبدیل شده است. در حال حاضر والدین بیشترین وقت خود را صرف فضای مجازی و وب گردی می کنند. این امر نقش مهمی در بی توجهی پدر و مادرها در تربیت صحیح فرزندان و رسیدگی به نیازهای روحی، روانی و اعتقادی آنها دارد. وقتی والدین بیشتر از اینکه به گفت و گو با کودکان خود بپردازند در فضای مجازی سیر می کنند، وضعیت دینی و اعتقادی جوانان و نوجوانان هم بهتر از این نمی شود. لذا در سایه بی توجهی والدین، کودکان یک فیلترشکن نصب کرده و به ناکجاآباد می روند که همه اینها تاثیرات شگردی در روحیه جوانان دارد.

 

با توجه به اینکه دستگاه امام حسین (ع) یک دستگاهی سرشار از معرفت و اخلاق است ولی متاسفانه متولیان این دستگاه به جای تبلیغ معرفت، اخلاق و خداشناسی یک سری احساسات و عواطف وهم را در جامعه تبلیغ و ترویج می کنند که جز آثار سوء هیچ فایده ای برای جوانان و جامعه ندارد در حالی که متولیان امر می توانند با استفاده از این فرصت، معنویت و معرفت را در جامعه ترویج دهند. افرادی هستند که سال های سال در هیئات مذهبی شرکت می کنند ولی «هر را از بر» در مسایل دینی تشخیص نمی دهند و فقط در همان ایام (محرم) در این مجالس شرکت می کنند و خارج از آن در این محافل دیده نمی شوند.

 

به نظر شما رفتار مسئولان تا چه اندازه در دین گریزی جوانان تاثیر دارد؟

در حدیث داریم «الناس علی دین ملوکهم» یعنی مردم از رفتار و کردار رهبران و مسئولان تبعیت می‌کنند وقتی مدیران بی دین و اختلاس گر باشند، وقتی تظاهر به دین داری کنند ولی در عمل هیچ آثاری از اخلاق و معرفت امامان، اهل بیت و بزرگان دین در آنها دیده نشود، این مسئله در روحیه مردم به ویژه جوانان تاثیر می گذارد لذا اگر می‌خواهیم اخلاق دینی در جامعه رواج پیدا کند لازمه آن، این است که مسئولان و مدیران ما اخلاق‌های دینی را کاملاً رعایت کنند و اگر مسئولان به مسئله اخلاق توجه عمیق داشته باشند و رعایت اخلاق کنند بدون تعارف در جامعه اخلاق نیز حاکم می‌شود. پس اگر ما بخواهیم بعضی از مشکلات در جامعه حل شود، ابتدا باید خودمان را اصلاح کنیم و البته رفتار مسئولان هم باید اصلاح شود.در واقع 50 درصد ریشه مشکلات موجود در جامعه به رفتار نامناسب مسئولان بر می گردد.

 

بی توجهی و سستی به نماز چه آثار و پیامدهایی به دنبال دارد؟

در روایات داریم که اگر نماز قبول شود، همه اعمال انسان پذیرفته می شود و اگر نماز رد شود، همه اعمال وی نیز رد می شود. این عبارت دارای دو معنای ظاهری و باطنی می باشد. معنای ظاهری اش مشخص است، یعنی اگر شما نسبت به نماز سستی و کاهلی کنید، این سستی متوجه تمام ارکان زندگی تان می شود، چون نماز رکن دین است. نماز یک واجب قطعی برای دین محسوب می شود. اگر این انسان برای اقامه این واجب دینی محکم و با اراده باشد، سایر مسایل زندگی خود را می تواند اصلاح کند ولی اگر این مرکب دین سست شود، فرد می گوید: من که نماز نمی خوانم پس چرا زکات و خمس بپردازم، چرا به حج بروم؟ در واقع همه محاسن و خوبی ها را از بین می برد و چون نمی تواند همیشه به صورت تناقص آلود زندگی کند لذا دست به تخریب اعتقادات خود می زند مثلا می گوید به چه دلیل نماز واجب است؟ چه کسی گفته خدایی وجود دارد؟ چه کسی گفته قرآن درست است؟ بنابراین به مرور این تبهکاری ها و فساد موجب بی اعتقادی فرد شده و به قهقرا می رود.

 

بنابراین لازم است خبرگزاری ها و اصحاب رسانه اهتمام بیشتری نسبت به نماز داشته باشند. فلسفه و تک تک کلمات و جملات نماز بسیار مهم و قابل بررسی است. خبرنگاران می توانند هر جمله ای از نماز را به عنوان یک سوژه انتخاب و آن را پیگیری کنند. باید حرکات، اسرار نماز و سخنان بزرگان در مورد این فریضه مهم الهی را در جامعه بیشتر مطرح کنیم.

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: فلسفه نماز ارتباط با پروردگار دینی و اعتقادی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۰۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است

به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا فایق رستمی بعدازظهر جمعه در جلسه تقریب دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: خوشبختانه ۴ هزار و ۷۰۰ روحانی و ماموستای اهل تسنن و تشیع در کردستان در اوج اخلاص و مودت با هم همسو و برادرند.

وی گفت: امام راحل حقیقتاً انقلابی به وجود آورد که دل‌های خفته را بیدار کرد و محرومین جهان را حریت بخشید.

ماموستا رستمی گفت: استان کردستان بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده که ۵۴ شهید آن روحانی و ماموستا بودند که در رأس آنان ماموستا محمد شیخ الاسلام و ملأ برهان عالی بودند که در ماه مبارک رمضان به خاطر ارشاد و راهنمایی مردم به جهاد به درجه شهادت نائل شدند.

امام جمعه سنندج افزود: استان کردستان ۱۰ هزار شهید و جانباز در راه امنیت و کشور تقدیم انقلاب کرده است.
عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه بیان کرد: هدف از این گونه دیدارها و جلسات، تقارب و نزدیکی مسلمانان در ایران زمین است و مجمع تقریب مذاهب هم نقش مهمی علاوه بر داخل کشور در خارج از کشور هم داشته و دارد و آن چیزی که از مجلس تقریب بدست آوردیم خوشبختانه امروز ایران اسلامی به یک الگو در جهان تبدیل شده و واقعاً جهان را به وحدت و برادری تکان داده اما دشمن اصلی انسان‌های آزادیخواه که از حد انسانیت عبور کرده به حد درندگی و وحشی گری رسیده است.

جنایات اسرائیل وجدان بشری را بیدار کرد

ماموستا رستمی تصریح کرد: اسرائیل غاصب با قتل و کشتاری که هر روز انجام خواهد داد وجدان بشری مسلمانان را بیدار کرد و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا را هم به جنبش و حرکت وا داشت و آنها هم واقعاً دشمن را به خوبی شناختند و ایران اسلامی همیشه دفاع از مردم مظلوم فلسطین را به جهانیان اعلام می‌داشت و ما این سرکوب‌های آزادیخواهان و قشر روشنفکر جامعه را محکوم می‌کنیم.

وی در ادامه به مساله انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مردم کردستان در انتخابات اسفند ماه گذشته شاید بیش از انتخابات‌های دیگر به صحنه آمدند و مغلوبیت دشمن را بیشتر آشکار کرد در کردستان جایی که وحدت و برادری و همدلی موج می‌زند.

ماموستا رستمی افزود: حقیقتاً دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در زمینه تقریب نقش زیادی داشته است.

وی گفت: زمین و کره خاکی با نور انبیا و اولیا و اوصیا و صلحا و دانشمندان مزین شده است.

وی حدیثی از حضرت علی (ع) بیان کرد و گفت: امروز علم را در برابر باران قرار داده است همانطور که باران زمین را زنده و احیا می‌کند علم هم جامعه بشریت را زنده و احیا می‌کند و زنده کردن جامعه بشری توسط علمای اعلا محقق می‌شود.

ایران بر مبنای دین مبین اسلام بنا شده است

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش هفته معلم و این روز و مناسبت را به افرادی که در راستای خدمتگذاری به مردم تلاش می‌کنند تبریک گفت و اظهار کرد: امروز خوشبختانه در کشوری زندگی می‌کنیم که بر اصل چهار رکن دین مبین اسلام است اول مشورت، دوم مودت، سوم مساوات و چهارم توسعه و عمران کشور بنا شده است اما با علم روز و ساختن بمب‌های هسته‌ای و آتش زا شیمیایی و از بین بردن انسان‌ها و بی احترامی به کرامات انسانی و قتل و عام و کشتار و چپاول توهین خواهد شد و این علم محسوب نمی‌شود.

ماموستا رستمی افزود: علمی که پیامبر بزرگوار اسلام بیان می‌کند علم توسعه، پیشرفت، توسعه، اخوت و برادری و ارزش دادن به کرامات انسانی است چه عجیب است! دنیای امروز به دنیای قتل و خونریزی و کشت و کشتار تبدیل شده است بنابراین ما باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم.

وی اضافه کرد: یکی از وظایف علمای اعلا با توجه به عهدی که با خداوند متعال بستند اخوت و برادری است امروز در استان کردستان حدود ۴ هزار و ۷۰۰ روحانی و علمای اهل تسنن و تشیع وجود دارد الحمدلله در طول تاریخ در اوج سادگی و برادری زندگی می‌کنند.

علما وارثان پیامبران در گسترش علم هستند

امام جمعه شهر سنندج در ادامه یادآور شد: واقعاً علما وارث پیامبران و انبیا و اولیا و چراغ هدایت این جامعه هستند و در مسائل مختلف امروز با اسوه اخلاق مداری رسول گرامی اسلام باید سرلوحه زندگی همه ما قرار گیرد.
ماموستا رستمی بیان داشت: پیامبر مکرم اسلام انسان‌ها را به اخلاق مداری، اخلاص، مودت و اخوت، یکدلی و وحدت سوق داد و میان انصار و مهاجر حکومت برقرار کرد و وارث این گونه بزرگان دین چه کسانی هستند؟ واقعاً علما بودند که وحدت را در بین مردم اشاعه کردند.

وی با تاکید بر اینکه علم باید در همه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تقارب توسعه پیدا کند، افزود: حضرت علی علم را به عنوان یک نهر بیان کرده که باید جاری شود و همه نقاط را در برگیرد و از علم به عنوان حکمت نام برده است.


وجود ۱۷۰ حجره طلاب سنتی در کردستان

وی بیان کرد: مراکز علوم دینی و حجره‌های طلاب دینی و دانشگاه‌های مذاهب اسلامی و دانشگاه‌های اسلامی ما با وجود ۱۷۰ حجره سنتی باید وحدت عملی داشته باشند امروز همه علما و روحانیون کردستان در مراسمات مذهبی عاشورا و محرم و مولودی خوانی ماه ربیع الاول همه علما و ماموستاهای اهل سنت با روحانیون اهل تشیع هم سو هستند و شرکت می‌کنند اما متأسفانه زیاد به چشم نمی‌آید.

کد خبر 6095789

دیگر خبرها

  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی 
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • شجاع، الگوی جوان‌های تراکتوری (عکس)
  • شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین محسوب می‌شوند
  • شورا‌ها نماد تجلی خرد جمعی هستند
  • تجلی حقوق بشر آمریکایی در برخورد وحشیانه با دانشجویان معترض
  • تمام محورهای مواصلاتی استان یزد باز است/ تغییر الگوهای بارشی در استان یزد
  • ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است
  • بهترین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب که بود؟