Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@14:38:21 GMT

کودکان را چگونه نمازخوان کنیم

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۰۲۸۹

کودکان را چگونه نمازخوان کنیم

مهارت‌های لازم برای ترغیب فرزندان به نماز از خودتان شروع کنید فرزندانتان را عادت دهید فشار نیاورید تشویق کنید همسالان را جدی بگیرید در خانه، نماز جماعت بخوانید تذکر دهید از او تعریف کنید دعا کرده و صدقه بدهید صبور باشید نگاه ابزاری نداشته باشید مهارت‌های لازم برای ترغیب فرزندان به نماز

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صدا و سیما؛ درعصر حاضر چون عوامل جذب و وقت پرکن زیاد شده، ناخودآگاه می‌بینیم توجه به بعضی از امور کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل درس خواندن که امروز تحت تأثیر عواملی چون رسانه‌های مجازی، تلویزیون، گوشی و... قرار گرفته و خانواده‌ها از کم‌توجهی فرزندانشان به این امر گله‌مند هستند.

از دیگر دغدغه‌های بسیاری از پدر و مادرها، کسالت فرزندان در خواندن نماز است. در این فرصت به بیان نکات و راهکارهایی می‌پردازیم که هرکسی با تداوم به عمل کردن به آن‌ها، قطعاً تأثیرات خوبی در رغبت فرزندان خود به نماز مشاهده خواهد کرد.

از خودتان شروع کنید

از مهم‌ترین عوامل در ترغیب فرزندان به هرکار خوب من جمله خواندن نماز این است که والدین الگوی مناسبی در این امر بوده و قبل از هر اقدامی از خود شروع کنند. اگر شما به عنوان والدین نسبت به نماز و توجه به اول وقت خواندن آن بی‌توجه هستید، نباید انتظاری از فرزندتان داشته باشید.

در دعوت فرزندان به نماز آسان‌گیر بوده و از حساسیت زیاد خودداری کنید. توجه داشته باشید آسان گرفتن به معنای کم کردن از دستورات الهی نیست، بلکه به این معنی است که دستورات دینی به صورت قابل فهم برای فرزندان به تناسب سن و موقعیتشان توضیح داده شود. 

حجت‌الاسلام سیدعلیرضا تراشیون نقش والدین را در ترغیب فرزندان به نماز خواندن را این‌گونه بیان می‌کند: «تعبیری هست که می‌گویند تا نمازخوان‌هایمان نمازخوان نشوند، بی‌نمازها نمازخوان نمی‌شوند. والدین توجه داشته باشند در صورت عدم وجود عذری، به نماز اهمیت زمانی داده و در اول وقت بخوانند. ۵ دقیقه قبل اذان عطر زده، جانماز و لباس آراسته پوشیده و با فراهم کردن اسباب، زمینه‌ ترغیب فرزندان به نماز را ایجاد کنند. همچنین بعد از نماز نیز سریع بلند نشده و ۵ دقیقه سر سجاده نشسته و تعقیباتی بخوانند.»

فرزندانتان را عادت دهید

با شیوه‌های مختلف فرزندان خود را قبل از بلوغ و به تعبیر روایات از هفت سالگی به نماز عادت داده و خواندن نماز را به او آموزش دهید اما مراقب باشید تا زمانی که نماز برایش واجب نشده او را مجبور به نماز خواندن نکنید. مثلا قبل از اذان با کودک کمی بازی کرده، موقع اذان که شد بگویید دخترم، پسرم اذان است من می‌خواهم نماز بخوانم تو چه؟ دستور نداده، بلکه پیشنهاد دهید.

فشار نیاورید

- در دعوت فرزندان به نماز آسان‌گیر بوده و از حساسیت زیاد خودداری کنید. توجه داشته باشید آسان گرفتن به معنای کم کردن از دستورات الهی نیست، بلکه به این معنی است که دستورات دینی به صورت قابل فهم برای فرزندان به تناسب سن و موقعیتشان توضیح داده شود.

- هنگامی که نماز خواندن را به او آموزش می‌دهید، مستحبات را کنار گذاشته تا فرزندتان خسته و دلزده نشود.

- اگر فرزندتان برای خواندن نماز صبح خواب ماند، او را سرزنش نکرده، به او یاد دهید تا قضای نماز را به جای آورد.

- در ابتدای کار، فرزندان را به دلیل نحوه خواندن نماز(تند خواندن و ...) سرزنش نکنید. نکته مهم در مرحله اول اصل خواندن نماز است، حتی اگر تند خوانده شود.

- اول وقت خواندن نماز خیلی فضیلت دارد ولی واجب نیست. تراشیون ادامه می‌دهد: «ذهن بچه‌ها را فعال کرده و توپ تصمیم‌گیری را در زمین آن‌ها بیاندازید. مثلاً بگویید: دخترم، پسرم اذان این ساعت است، نیمه شب شرعی که نماز قضا می‌شود هم این ساعت است. شما کی می‌خواهی نمازت را بخوانی؟ بگذارید خودش وارد میدان عمل شده و تصمیم بگیرد. اغلب بچه‌ها مخصوصاً در دوران نوجوانی و جوانی وقتی تصمیمی را خودشان بگیرند به آن پایبندترهستند.»

تشویق کنید

تشویق یعنی ایجاد شوق. یاد دادن و وادار کردن با زور نتیجه ای نداشته و والدین باید جوری رفتار کنند که بچه‌ها خودشان به نماز رغبت پیدا کنند. به هر شکلی که می‌توانید موجبات تشویق و شوق نمازخواندن برای فرزندانتان را فراهم کنید. زیاد به او "بارک الله" گفته، جایزه بدهید، اظهار محبت کنید که بفهمد و قتی نماز می‌خواند بر محبت شما نسبت به او افزوده می‌شود.

استاد بهرامپور، مفسر قرآن کریم در این رابطه می‌گوید: «اگر فرزندتان کاهل نماز است؛ یعنی گاهی می‌خواند و گاهی نمی‌خواند، زمانی که نماز می‌خواند تشویق‌هایی برای او در نظر بگیرید تا بداند نماز خواندن او برای شما بسیار اهمیت دارد. اگرهم اصلاً نماز نمی‌خواند یک جوری او به سمت نماز بیاورید که حداقل ۴۰ روز کامل مداومت پیدا کند. مثلا موبایلی چیزی می خواهد، آن را مشروط کنید به اینکه اگر ۴۰ روز نمازت را بخوانی این را می‌خرم. بعضی بزرگان می‌گویند اگر کسی ۴۰ روز نماز را به طور کامل مداومت داشته باشد، با نماز مأنوس خواهد شد.»

همسالان را جدی بگیرید

دراین میان نقش همسالان و کسانی که با آن‌ها رفت و آمد دارید در ترغیب فرزندان به نماز بسیار کمک کننده و تأثیرگذار است. در معاشرت با خانواده‌های دیگر دقت کرده و سعی کنید تا با خانواده‌های مذهبی و دوستان مؤمن رفت و آمد داشته باشید. تراشیون پیشنهاد می‌دهد: «شرایطی را فراهم کنید که دیدارهای فرزندتان با دوستانش در زمان نماز باشد. مثلاً بگویید این هفته از زمان نماز مغرب و عشا دوستت را دعوت کن تا بعد از خواندن نماز با هم درس خوانده و یا فلان بازی را انجام دهید.»

تا می‌توانید تذکرهایتان غیرمستقیم بوده و فقط از زبان شما هم گفته نشود.

در خانه، نماز جماعت بخوانید

فرزند خود را از کودکی با جلسات قرآنی و مسجد آشنا کرده و او را برای رفتن به این مکان‌ها تشویق کنید.در ایام کرونا و زمان‌هایی که شرایط برای شرکت در مساجد فراهم نیست، خانوادگی در خانه نماز جماعت بخوانید تا علاوه بر بهره‌مند شدن از ثواب نماز جماعت، بچه‌ها نیز به خواندن نماز تشویق شود. به تجربه ثابت شده اگرفرزندان به مسجد نرفته، در جمع نبوده و نماز خواندن جمع را نبینند به این کار تشویق نخواهند شد. چراکه حضور در جمع مشوق انسان است، آدم بزرگ هم وقتی خودش را در جمع اهل عبادت می بیند روح عبادت بیشتری پیدا می کند.

تذکر دهید

- زمان، مکان، حال و شرایط فرزندتان را درنظر گرفته و هر روز و هر لحظه تذکر ندهید.

- با فواصل طولانی تذکر داده و رد شوید.

- مراقب باشید تذکردادن‌هایتان منجر به گیردادن نشود.

- تا می‌توانید تذکرهایتان غیرمستقیم بوده و فقط از زبان شما هم گفته نشود.

در ایام کرونا و زمان‌هایی که شرایط برای شرکت در مساجد فراهم نیست، خانوادگی در خانه نماز جماعت بخوانید.

از او تعریف کنید

فرزند خود را غرق در محبت و عاطفه خود کنید. همانطور که برای کسب نمرات بالا در مدرسه یا قبولی در دانشگاه او را تشویق کرده و به او جایزه می‌دهید، نماز خواندن او را در مهمانی و در حضور دیگران ابراز کرده و به عنوان یک امتیاز از او تعریف کنیم.

دعا کرده و صدقه بدهید

از دیگر راهکارهای مهم برای نمازخوان شدن فرزندان، دعای پدر و مادر در حق آن‌ها است. به طوری که می‌بینیم حضرت ابراهیم(علیه‌السلام) برای نمازخوان شدن ذریه خود دعا می‌کردند. در حالات مرحوم شاه آبادی آمده ایشان مبلغی را روزانه برای اینکه افراد خانواده‌شان از مسیر خدا و اهل بیت(علیهم‌السلام) خارج نشوند، صدقه می‌دادند.

با شیوه‌های مختلف فرزندان خود را قبل از بلوغ و به تعبیر روایات از هفت سالگی به نماز عادت داده و خواندن نماز را به او آموزش دهید اما مراقب باشید تا زمانی که نماز برایش واجب نشده او را مجبور به نماز خواندن نکنید.

صبور باشید

نوجوانان به دلیل تغییرات هورمونی کمی دچار خستگی و سستی می‌شوند. بنابراین برای خواندن نماز مخصوصاً نماز صبح با او مشاجره نکنید، بلکه او را با عناوین زیبا، نوازش و محبت از خواب بیدار کنید. در این راه صبور بوده، خودتان حداقل نیم ساعت زودتر بیدار شده، باروشن کردن چراغ ها، پخش کردن صدای اذان در خانه در کنار بستر او نماز خوانده تا مقدمات بیدار شدن او را فراهم کرده و قبل و بعد از نماز خودتان او را برای خواندن نماز صدا بزنید.

نگاه ابزاری نداشته باشید

پدر و مادر جایگاه نماز را به درستی برای فرزند تحلیل کرده و از نماز استفاده ابزاری نکنند که اگر نماز بخوانی در امتحان قبول می‌شوی، به خواسته‌ات می‌رسی و مشکلاتت حل می‌شود. چرا که ممکن است بعد از مدتی فرزند نماز را کنار بگذارد. گاه از نوجوان پرسیده می‌شود چرا نماز نمی‌خواند و او پاسخ می‌دهد که به فلان خواسته ای که از خدا داشتم و به آرزویم نرسیدم، به همین دلیل دیگر نماز نمی‌خوانم. و این به دلیل همان نگاه ابزاری به نماز است که خطرات زیادی را در پی خواهد داشت .

منبع: خبرگزاری صدا و سیما لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر نماز تربیت فرزند اخبار عمومی اخبار مرتبط دردسرهایی که اعتیاد والدین به فضای مجازی ایجاد می کند ۱۴۰۱/۵/۲۰ هشدار به پدرهایی که نقش خود را فراموش کرده اند ۱۴۰۱/۵/۱۲ چطور پدر و مادر بهتری باشیم؟ ۱۴۰۱/۵/۹ اگه با همسرت سر تربیت بچه اختلاف داری، اینو بخون ۱۴۰۱/۵/۴ تک فرزندی چه بلایی بر سر کودکمان می آورد؟ + مزایا ۱۴۰۱/۴/۳۰ راز ژاپنی ها برای تربیت بچه های مطیع و موفق ۱۴۰۱/۴/۲۳ آخرین ویدیو ها ایران شاهراه انتقال گاز روسیه به خاورمیانه ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۲۰:۰۴ استخراج اتریوم به پایان رسید؟ ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۱۹:۵۹ استقبال پرشور مردم شیراز از بازیگران سریال یاغی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۱۹:۱۸ ایران شاهراه انتقال گاز روسیه به خاورمیانه ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۱۹:۰۹ لحظه خفت گیری با قمه در اتوبان نیایش از زن جوان + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۱۷:۰۶ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۱:۴۹ شدیدترین ترس بشر چیست؟! + راهکار غلبه بر ترس و اضطراب ۲۱:۲۷ ترفند رفع «کک و مک» ناشی از آفتاب سوختگی ۲۱:۱۴ شما هم این علائم را دارید؟ فوری به روانپزشک مراجعه کنید ۲۱:۱۰ چگونه با استفاده از فیلترها صندوق ورودی جیمیل خود را کنترل کنیم؟ ۲۰:۵۵ ۱۵ نکته مهم برای اینکه زودتر استخدامتان کنند ۲۰:۳۹ شستا و صدر تامین با رویکرد هم افزایی از توسعه ذوب آهن حمایت می کنند ۲۰:۲۵ هشدار به والدین؛ این نوشیدی باعث بلوغ زودرس کودکان می شود ۲۰:۱۹ شمخانی: شورای امنیت ملی مصوبه ای در مورد مذاکرات نخواهد داشت ۲۰:۱۴ فولاد هرمزگان نماد یک بنگاه اقتصادی پایبند به مسئولیت های اجتماعی است ۲۰:۰۴ ایران شاهراه انتقال گاز روسیه به خاورمیانه ۲۰:۰۱ بدترین همسر دنیا این خصوصیات را دارد! ۲۰:۰۰ ۹۹ درصد امکان احیای توافق وجود دارد ۱۹:۵۹ استخراج اتریوم به پایان رسید؟ ۱۹:۵۴ مخبر: تصمیم گیری برای احیای دریاچه ارومیه منوط به شرایط معیشتی مردم باشد ۱۹:۵۱ تشریح آخرین دستاوردهای بومی همراه اول برای معاونان وزیر صمت ۱۹:۴۸ رشد ۳ هزار درصدی توکن جعلی منچستریونایتد! ۱۹:۴۷ با این ترفند قدرت تصمیم گیری را بالا ببرید ۱۹:۳۵ آخرین آپدیت تلگرام چه ویژگی هایی دارد؟ ۱۹:۲۴ شما هم سوار هواپیما می شید می ترسید؟ درمانش اینجاست ۱۹:۲۴ نحوه فوروارد کردن تصاویر واتساپ با زیرنویس ۱۹:۱۶ کاهش قیمت ها در بازار خودرو آغاز شد؟ / بالاخره قیمت خودرو هم به اخبار برجامی واکنش نشان داد + جدول قیمت ۱۹:۱۱ تاثیر جالب فصل تولد روی اخلاق و رفتار افراد ۱۹:۰۹ ایران شاهراه انتقال گاز روسیه به خاورمیانه ۱۹:۰۰ در صورت عدول طرف مقابل، به راحتی از برجام خارج می شویم ۱۸:۵۶ پیامک کد ورود به توییتر و تلگرام مسدود شد ۱۸:۵۲ واکسن ۱۰۰ساله ای که از ابتلا به کرونا پیشگیری می‌کند ۱۸:۴۳ بهترین نوع چادر برای خانم های چاق و لاغر ۱۸:۴۲ توافق اسراییل و ترکیه در تبادل سفیر ۱۸:۳۳ ظاهر جالب و عجیب ماست فروش دوره قاجار + عکس ۱۸:۲۳ چند روش تضمینی برای از بین بردن بوی عرق ۱۸:۲۲ هشدار به افرادی که از گوشی‌های آیفون استفاده می‌کنند ۱۸:۰۶ دلیل بسیار مهم درد زیر دنده راست و چپ ۱۸:۰۰ قیمت جدید موبایل شیائومی (جدول مشخصات) ۱۸:۰۰ تلویزیون سایز بزرگ ال جی چند؟ (جدول) ۱۷:۵۶ کاهش قیمت تخم مرغ به زیر نرخ مصوب ۱۷:۵۰ رییس جمهوری: جمعیت یکی از مؤلفه های مهم قدرت کشور است ۱۷:۴۶ زیان ١٢٠ هزار میلیارد تومانی صنعت خودرو در دهه ٩٠ ۱۷:۴۰ تداوم تحویل خودروهای SX۵ به مشتریان ۱۷:۳۷ مهلت رفع تعهد ارزی صادرات تا پایان شهریور ۱۴۰۱ تمدید شد ۱۷:۳۱ مذاکره کنندگان آمریکایی برای رویکرد ایران احترام قائل هستند ۱۷:۲۱ تصویب توافق احیای برجام در مجلس الزامی است؟ ۱۷:۱۹ ترفند فوری و آسان پاک کردن چسب قطره ای از روی پوشت ۱۷:۱۸ به دنبال پایان حرکت سینوسی خودکفایی گندم هستیم ۱۷:۱۵ کاهش تدریجی دمای تهران تا هفته آینده ۱۷:۱۱ محصول نوآورانه بیمه سرمد برای دارندگان خودروهای سواری ۱۷:۰۰ پرداخت مطالبات شهرداری ها از طریق تهاتر نفت و املاک ۱۶:۴۸ مدافع لیگ برتر فوتبال تهدید به مرگ شد! + عکس ۱۶:۳۲ آیا شکلات تلخ واقعا برای بدن مفید است؟ ۱۶:۲۲ اولین فروشگاه شناور اپل در سنگاپور ۱۶:۱۹ اقتصاد سریلانکا احیا خواهد شد؟ اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نماز تربیت فرزند اخبار عمومی ترغیب فرزندان به نماز نماز جماعت بخوانید نماز خواندن خواندن نماز داشته باشید برای فرزند ۱۴۰۱ ۰۵ ۲۶ شما هم بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۰۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین قیمت انواع شاهین +جدول قیمتی

به گزارش اتاق خبر به نقل از  تجارت‌نیوز، در آگهی‌های بازار خودرو، شاهین دنده‌ای مدل ۱۴۰۱ با کارکرد ۱۵ هزار کیلومتر امروز چهاردهم اردیبهشت ۶۹۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد؛ این در حالی است که قیمت شاهین اتومات مدل ۱۴۰۲ با کارکرد ۷ هزار و ۲۰۰ کیلومتر ۷۹۵ میلیون تومان اعلام شده است.

قیمت روز انواع خودرو شاهین برند مدل کارکرد قیمت (تومان)
شاهین، G دنده‌ای ۱۴۰۱ ۳۲,۷۰۰ ۶۶۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G اتومات ۱۴۰۲ ۲,۷۰۰ ۸۴۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G دنده‌ای ۱۴۰۰ ۵۰,۰۰۰ ۶۵۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G اتومات ۱۴۰۲ ۷,۲۰۰ ۷۹۵,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G دنده‌ای ۱۴۰۲ ۴,۲۰۰ ۷۱۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G دنده‌ای ۱۴۰۲ ۱۳,۰۰۰ ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G دنده‌ای ۱۴۰۱ ۱۸,۰۰۰ ۶۸۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G دنده‌ای ۱۴۰۰ ۶۱,۰۰۰ ۶۳۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین، G دنده‌ای ۱۴۰۱ ۱۵,۰۰۰ ۶۹۵,۰۰۰,۰۰۰

دیگر خبرها

  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ اعلام شد
  • حکم نماز و استفاده از غذا در خانه کسی که خمس نمی‌دهد
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • کنایه سنگین روحانی به زاکانی و شورای شهر تهران
  • جدیدترین قیمت انواع شاهین +جدول قیمتی
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)